Wil jij buurtbemiddelaar worden?

Zoek je een nieuwe uitdaging? Ben je onpartijdig en kun je goed luisteren? Vind je het leuk om te helpen bij het oplossen van conflicten tussen buren? Dan is vrijwillig buurtbemiddelaar iets voor jou.

De bemiddelaars van Buurtbemiddelingswl krijgen een speciale opleiding ter voorbereiding en ze worden regelmatig bijgeschoold.

Van bemiddelaars wordt verwacht dat ze:

  • anderen graag helpen om weer een goede verstandhouding met de buren te krijgen;
  • goed kunnen luisteren;
  • onpartijdig zijn;
  • ruimte geven aan partijen om hun eigen oplossingen te zoeken;
  • kunnen samenwerken met collega-bemiddelaars;
  • tijd hebben voor deskundigheidsbevordering van zichzelf en hun teamgenoten;
  • bereid zijn in de eigen gemeente en aangrenzende gemeenten te bemiddelen.

Het is -gezien de omvang van het werkgebied- makkelijk als je beschikking hebt over een auto.

Bemiddelaar zijn is veeleisend maar het vraagt niet heel veel tijd. Gemiddeld moet je rekenen op 1 tot 2 dagdelen per maand voor de bemiddelingen. De tijdstippen bepaal je in overleg, afhankelijk van de situatie en de mogelijkheden. Daarnaast zijn er 5 keer per jaar bijeenkomsten (buiten kantooruren).

Op dit moment heeft onze organisatie een korte wachtlijst. We vinden het niettemin fijn dat je contact opneemt als je belangstelling hebt.

Neem voor meer informatie contact op met Buurtbemiddeling.

 

Buurtbemiddeling heeft een nieuwe naam: GoedeBuren

Houd het goed met de buren!

 

Lukt dat even niet? Hebt u last van de buren? Dan luisteren wij graag naar uw problemen en denken samen met u na over een oplossing.

Wij helpen bewoners die last ondervinden van buren of buurtgenoten. We hebben jarenlange ervaring met problemen en ruzies tussen buren. Een goed gesprek met de buren is vaak een goede oplossing. Daarbij helpen wij u graag. We ondersteunen u op de achtergrond of we organiseren een gesprek met de buren onder begeleiding van onze bemiddelaars.

Wilt u liever niet in gesprek? Ook dan kunnen we u helpen. We zoeken samen met u naar een oplossing. We bieden een luisterend oor, denken mee over de mogelijkheden om er iets aan te doen, adviseren over praktische en juridische mogelijkheden en kennen de wegen naar instanties die u helpen.
 

Onze hulp is gratis voor inwoners van de gemeente Lochem.

Ga voor hulp en informatie naar www.goedeburenlochem.nl