1. U neemt contact op met buurtbemiddeling.
  2. De coördinator buurtbemiddeling luistert naar uw probleem en overlegt met u of het voor bemiddeling geschikt is.
  3. Vervolgens zoekt de coördinator twee geschikte bemiddelaars. De bemiddelaars maken een afspraak met u en komen langs om uw verhaal te horen.
  4. Als u toestemming geeft, proberen de bemiddelaars met de buren te spreken. Daar luisteren de bemiddelaars naar hun kant van het verhaal.
  5. Als de buren ook akkoord gaan dan maken de bemiddelaars een afspraak voor een gesprek met u beiden. Dit gesprek is op neutraal terrein.
  6. Tijdens het gesprek maakt u met elkaar (schriftelijke) afspraken hoe het weer goed kan gaan.

De bemiddelaars zijn onpartijdig. Ze oordelen niet wie gelijk heeft of ongelijk. Zij leiden het gesprek in goede banen zodat u als buurtgenoten met elkaar over de problemen kunt praten.

 

Buurtbemiddeling heeft een nieuwe naam: GoedeBuren

Houd het goed met de buren!

 

Lukt dat even niet? Hebt u last van de buren? Dan luisteren wij graag naar uw problemen en denken samen met u na over een oplossing.

Wij helpen bewoners die last ondervinden van buren of buurtgenoten. We hebben jarenlange ervaring met problemen en ruzies tussen buren. Een goed gesprek met de buren is vaak een goede oplossing. Daarbij helpen wij u graag. We ondersteunen u op de achtergrond of we organiseren een gesprek met de buren onder begeleiding van onze bemiddelaars.

Wilt u liever niet in gesprek? Ook dan kunnen we u helpen. We zoeken samen met u naar een oplossing. We bieden een luisterend oor, denken mee over de mogelijkheden om er iets aan te doen, adviseren over praktische en juridische mogelijkheden en kennen de wegen naar instanties die u helpen.
 

Onze hulp is gratis voor inwoners van de gemeente Lochem.

Ga voor hulp en informatie naar www.goedeburenlochem.nl