Zal ik zelf naar de buren stappen?

Bij onenigheid of ruzie met de buren wilt u misschien eerst zelf naar de buren stappen. Dat is de beste oplossing.

Enkele tips:

  • Krop je gevoelens van ergernis, frustratie en woede niet zolang op totdat de bom barst op een verkeerd moment. Dan bestaat de kans dat je de buren niet meer kan zien of luchten of ze de huid vol scheldt.
  • Bel niet aan op het moment dat het je hoog zit, maar ga naar je buren wanneer je bent afgekoeld en je denkt dat het voor je buren een geschikt moment zal zijn.
  • Bedenk eerst wat je wil vertellen. Dit gaat over waar je precies last van hebt en vooral ook over de gevolgen die de situatie voor jou heeft. Bijvoorbeeld dat je niet goed meer slaapt, je nerveus voelt of je niet meer kunt concentreren. Door te vertellen wat er zo lastig is voor jou, kunnen je buren jou beter begrijpen en dat maakt de kans groter dat ze begrip tonen en bereid zijn naar je te luisteren.
  • Bel aan en blijf rustig. Vertel dat je graag wilt praten over een kwestie en vraag wanneer dat binnenkort kan, op een moment dat jullie allebei de tijd en rust hebben voor dat gesprek. overlastadvies.nl disclaimer meer informatie
  • Luister ook naar hun kant van het verhaal, hoe moeilijk dit ook kan zijn. Neem serieus wat ze vertellen. Een ander kan de situatie nu eenmaal heel anders beleven en andere zorgen en behoeften hebben dan je zelf.
  • Blijf niet hangen in wie de schuld is of wie gelijk heeft. Zoek samen naar mogelijke oplossingen, manieren om de situatie voor jullie allebei te verbeteren.
  • Kom niet meteen zelf met ‘de beste’ oplossing. Laat de ander er ook even over nadenken. Dat geeft hem of haar de ruimte om zelf met een oplossing te komen.
  • Maak duidelijke afspraken met elkaar. Lukt het niet meteen, stel dan voor om er allebei over na te denken en binnenkort opnieuw met elkaar te praten. Spreek meteen een tijdstip daarvoor af.
  • Wat ook het resultaat van je gesprek is: blijf rustig en zeg vriendelijk gedag.

Bron: problemenmetjeburen.nl

Als u er niet met de buren uitkomt, neem dan contact op met Buurtbemiddeling.

 

kleur: 
color_w

Buurtbemiddeling heeft een nieuwe naam: GoedeBuren

Houd het goed met de buren!

 

Lukt dat even niet? Hebt u last van de buren? Dan luisteren wij graag naar uw problemen en denken samen met u na over een oplossing.

Wij helpen bewoners die last ondervinden van buren of buurtgenoten. We hebben jarenlange ervaring met problemen en ruzies tussen buren. Een goed gesprek met de buren is vaak een goede oplossing. Daarbij helpen wij u graag. We ondersteunen u op de achtergrond of we organiseren een gesprek met de buren onder begeleiding van onze bemiddelaars.

Wilt u liever niet in gesprek? Ook dan kunnen we u helpen. We zoeken samen met u naar een oplossing. We bieden een luisterend oor, denken mee over de mogelijkheden om er iets aan te doen, adviseren over praktische en juridische mogelijkheden en kennen de wegen naar instanties die u helpen.
 

Onze hulp is gratis voor inwoners van de gemeente Lochem.

Ga voor hulp en informatie naar www.goedeburenlochem.nl