Wie zijn de buurtbemiddelaars?

De buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers die voor het werk zijn opgeleid. Omdat ze geen professionals zijn, hoeft niemand tegen ze op te zien. Ze zijn mensen met hun eigen huis en hun eigen buren. Ze doen dit werk omdat ze graag willen dat iedereen op een prettige manier kan wonen. De bemiddelaars zijn onafhankelijk en onpartijdig. Ze luisteren naar u en ze luisteren naar uw buren zonder te oordelen. Ze kunnen een gezamenlijk gesprek tussen u en uw buren in goede banen leiden.

kleur: 
color_w

Buurtbemiddeling heeft een nieuwe naam: GoedeBuren

Houd het goed met de buren!

 

Lukt dat even niet? Hebt u last van de buren? Dan luisteren wij graag naar uw problemen en denken samen met u na over een oplossing.

Wij helpen bewoners die last ondervinden van buren of buurtgenoten. We hebben jarenlange ervaring met problemen en ruzies tussen buren. Een goed gesprek met de buren is vaak een goede oplossing. Daarbij helpen wij u graag. We ondersteunen u op de achtergrond of we organiseren een gesprek met de buren onder begeleiding van onze bemiddelaars.

Wilt u liever niet in gesprek? Ook dan kunnen we u helpen. We zoeken samen met u naar een oplossing. We bieden een luisterend oor, denken mee over de mogelijkheden om er iets aan te doen, adviseren over praktische en juridische mogelijkheden en kennen de wegen naar instanties die u helpen.
 

Onze hulp is gratis voor inwoners van de gemeente Lochem.

Ga voor hulp en informatie naar www.goedeburenlochem.nl