Wat als mijn buren zich niet aan de afspraken houden?

U hebt afspraken gemaakt met uw buren over de problemen. Een tijdje later merkt u dat de buren zich daar niet aan houden. Wat nu?

  • Kies een moment waarop u niet boos bent om naar de buren te stappen. Bespreek met hen welke afspraak volgens u niet wordt nagekomen en wat er concreet fout gaat.
  • Kijk ook of u zichzelf aan alle afspraken heeft gehouden.
  • Overleg wat er voor nodig is zodat alle partijen zich wel aan de afspraken houden.

Buren zijn zelf verantwoordelijk voor het nakomen van gemaakte afspraken. Buurtbemiddeling zal nooit zelf afspraken bewaken of partijen aanspreken op afspraken die niet worden nagekomen.

Eventueel kunt u Buurtbemiddeling bellen om advies te vragen.

kleur: 
color_w

Buurtbemiddeling heeft een nieuwe naam: GoedeBuren

Houd het goed met de buren!

 

Lukt dat even niet? Hebt u last van de buren? Dan luisteren wij graag naar uw problemen en denken samen met u na over een oplossing.

Wij helpen bewoners die last ondervinden van buren of buurtgenoten. We hebben jarenlange ervaring met problemen en ruzies tussen buren. Een goed gesprek met de buren is vaak een goede oplossing. Daarbij helpen wij u graag. We ondersteunen u op de achtergrond of we organiseren een gesprek met de buren onder begeleiding van onze bemiddelaars.

Wilt u liever niet in gesprek? Ook dan kunnen we u helpen. We zoeken samen met u naar een oplossing. We bieden een luisterend oor, denken mee over de mogelijkheden om er iets aan te doen, adviseren over praktische en juridische mogelijkheden en kennen de wegen naar instanties die u helpen.
 

Onze hulp is gratis voor inwoners van de gemeente Lochem.

Ga voor hulp en informatie naar www.goedeburenlochem.nl